Afvallen door massage is geen sprookje

Afvallen door massage werkt echt!

Het klinkt te mooi om waar te zijn: geen moeilijk dieet meer, geen zwaar trainingsprogramma, maar alleen een paar keer een massage. Helaas is dat niet waar: massage laat de pondjes er niet afvliegen. Toch is het verhaal dat afvallen door massage meer effect heeft, geen sprookje: massage is een goede aanvulling op diëten en bewegen en draagt zeker bij aan een slank lichaam.

Massage is niet alleen ontspannend of pijn verlichtend, maar heeft ook daadwerkelijk effect op het functioneren van het lichaam. Zo klagen veel vrouwen over cellulitis. Cellulitis ontstaat voor een deel doordat het lichaam het vetweefsel in bovenbenen, billen en armen gebruikt om overtollige afvalstoffen op te slaan. Massage bevordert de doorbloeding van het bindweefsel en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Daardoor kan massage helpen de cellulitis te verdrijven.

Tegelijkertijd maakt de doorbloeding de huid soepeler en strakker.

Sneller afvallen door massage werkt ook doordat je door massage minder behoefte hebt aan snacken. Wie zich ongelukkig voelt, geen weg weet met emoties of last heeft van stress, is snel geneigd tot het eten van overmatig veel suiker of vette snacks. Dat heeft namelijk direct effect op signaalstoffen in de hersenen, die bij activatie een gelukkig gevoel geven. Er zijn echter ook andere manieren om die stoffen te activeren: bijvoorbeeld bewegen, gezelligheid met andere mensen, lachen én aanraking. Bij lichamelijke aanraking maakt het lichaam het hormoon oxytocine, dat dezelfde signaalstoffen in de hersenen kan activeren als suiker, vettige snacks en beweging. Daarom kan massage helpen bij afvallen, doordat de aanraking je het geluksgevoel geeft dat je anders misschien haalt uit suiker, chocola en vette snacks. De emotionele eetbuien zijn dus minder noodzakelijk. Afvallen wordt door massage dus eenvoudiger, omdat massage het gemakkelijker maakt je dieet vol te houden.

Als je sneller en mooier wilt afvallen door massage, is het verstandig om een keuze te maken uit de anti-cellulite massage of een ontspanningsmassage met algenpakking. Tijdens een intake gesprek bekijken we de mate van cellulite, het haalbare resultaat en natuurlijk welke behandeling jouw voorkeur heeft.

Na een behandeling is het verstandig om veel water te drinken om de afvoer van afvalstoffen nog verder te bevorderen.

Afvallen door massage alleen werkt dus niet of nauwelijks. Je zult ook iets moeten doen aan je voedingspatroon. Daarnaast is ook beweging belangrijk. Massage heeft vooral een ondersteunende, maar zeker geen onbelangrijke rol!

Reacties zijn uitgeschakeld.