Bekken massage

Bekken massage, niet alleen goed bij lage rugklachten…

Het hele bekkengebied is als het ware de basis in ons leven. In het bekkengebied hebben we te maken met ons basisgevoel, hoe stevig staan we in het leven. Deze zeer effectieve bekken massage zullen spanningen en blokkades bewust maken. Een goede doorstroming in het bekkengebied heeft gevolgen voor het hele lichaam; organen zoals darmen, nieren en blaas, maar zeker ook doorbloeding benen en (koude)voeten als hoofd-en nek klachten hebben baat bij deze bekkenmassage! Het bekkengebied is ook het gebied waar de wervelkolom op aansluit. De wervelkolom is het grote centrale energiekanaal van het lichaam en samen zorgen zij voor de verbinding tussen hoofd – bekken – voeten. Een blokkade in dit gebied kan dus grote gevolgen hebben.

Het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam. Men is er vaak niet van bewust, maar klachten aan het bekken kunnen voor vervelende situaties zorgen in de rest van ons lichaam. Het bekken draagt de daarboven gelegen organen. Anatomisch gezien is het een complex gebied met veel banden, pezen, zenuwen en spieren die de taak hebben ons bekken en heupen sterk, stabiel en bijeen te houden. De spieren in het bekken staan aan het begin van al onze bewegingen: zitten, lopen, staan, buigen, draaien en bukken. In het bekken worden de bovenste en onderste spieren van het lichaam met elkaar verbonden. Je rechte buikspier “start” bijvoorbeeld vanuit je bekken, maar ook de spieren aan de binnenzijde van je bovenbeen zijn er mee verbonden.

Door alle bewegingen en kracht die er op het bekken en de heupen rust wordt hier veel spanning opgebouwd, al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Alleen al het verminderen van de spanning in dit deel van je lichaam kan voordeel opleveren voor de overige functies in je lichaam.

Een bekkenmassage, wanneer kies je hiervoor?

Bekkenmassage werkt positief bij:bekken massage

  • Lage rugklachten en buikklachten
  • Spanning in het bekkengebied door bijvoorbeeld een bevalling of keizersnede
  • Aanhoudende pijn in het bekken
  • Rusteloze benen
  • Slaapproblemen
  • Hoofdpijn

Net als bij alle massages zorgt ook de bekkenmassage voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en een ontspannen en los gevoel na afloop.
Reserveer nu een afspraak

Reacties zijn uitgeschakeld.