Lichaamsreiniging

Lichaamsreiniging door voeding, massage en lichaamspakkingen kunnen je helpen je beter te laten voelen. Veel langdurige kwalen en klachten zijn het gevolg van ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Voorbeelden van zulke klachten zijn hoofdpijn en migraine, huidproblemen, vermoeidheid, slechte weerstand en darmklachten. Er zijn diverse manieren om het lichaam te reinigen. Een combinatie van deze verschillende manieren maakt lichaamsreiniging effectief en geeft je een beter gevoel.

Waarom lichaamsreiniging?

Lichaamsreiniging is belangrijk om het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen. Die stoffen komen daar op allerlei manieren: via voeding, doordat er in landbouwproducten steeds vaker zware metalen uit de bodem belanden en voor de veeteelt veel antibiotica gebruikt worden die in onze voeding terecht komen. Maar ook door alcohol, roken, te veel suiker en verkeerde vetten komen er schadelijke stoffen in het lichaam. Deze schadelijke stoffen zijn lang niet altijd echte gifstoffen, omdat het lichaam ze in normale omstandigheden kan afbreken. Daarnaast produceert het lichaam zelf ook stoffen die eigenlijk giftig zijn voor het lichaam. Ook dat is niet erg, zolang de lever zijn werk goed doet.

Echter omdat de hoeveelheid schadelijke stoffen die we binnenkrijgen steeds groter wordt, kan de lever het ontgiftingswerk niet altijd meer goed aan. Schadelijke stoffen worden dan tijdelijk opgeslagen, om in rustiger tijden opgeruimd te worden. Als die rustige tijden echter niet komen, doordat het lichaam steeds nieuwe gifstoffen te verwerken krijgt, dan kunnen de opgehoopte gifstoffen voor problemen zorgen.

Lichaamsreiniging door voeding

is er dan ook op gericht om de inname van schadelijke stoffen te verminderen, zodat de lever ruimte en tijd krijgt om de opgeslagen stoffen te verwijderen. Bovendien wordt met het lichaam tijdens de lichaamsreiniging gestimuleerd om de opruimprocessen in gang te zetten en zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Een aanpassing in het dieet kan de lichaamsreiniging helpen. Steeds meer mensen ondergaan een ontslakking- of detoxkuur, waarbij het lichaam door voeding wordt gereinigd. Het belangrijkste bij lichaamsreiniging door voeding is een tijdelijk dieet, waarbij alle mogelijk schadelijke stoffen worden vermeden. Het gaat daarbij niet alleen om roken, alcohol en vetten, maar ook om producten die niet per se ongezond zijn, maar bij de afbraak wel capaciteit van afval opruimende processen vragen. De extreme detoxkuren schrijven dan ook alleen smoothies voor; vruchtensappen met daardoorheen veel groente en superfoods. Met deze smoothies krijgt het lichaam veel vocht, vitaminen, mineralen en de nodige brandstof, maar alles al goed fijngemalen en zonder ballast als granen, suikers en vetten. Een dergelijke kuur is uiteraard niet geschikt voor altijd, maar wel voor een korte periode.

Lichaamsreiniging moet door het lichaam zelf gebeuren. Maar je kunt lichaamsreiniging wel een handje helpen, bijvoorbeeld door massages en lichaamspakkingen. 

Lichaamsreiniging door massages

Het belangrijkste effect hoe massage dit ondersteund is dat de doorbloeding door de huid gestimuleerd wordt; de bloedvaten verwijden zich waardoor er meer bloed door het onderhuidse weefsel stroomt. Daarmee worden meer voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd. Die zuurstof en voedingsstoffen gebruiken de weefsels voor allerlei lichaamsprocessen, waarbij afvalstoffen worden opgeruimd en via het bloed afgevoerd. De lever breekt de afvalstoffen af en zorgt dat deze via de nieren uitgescheiden worden of omgezet in nuttige stoffen.

Tijdens een massage kunnen speciale massage oliën gebruikt worden die gericht zijn op lichaamsreiniging. Daarnaast zijn er allerlei speciale massagetechnieken en ontspanningstechnieken die gericht zijn op lichaamsreiniging.

Lichaamspakkingen

Lichaamspakkingen worden al eeuwen uitgevoerd als gezondheids- en schoonheidsritueel. Een lichaamspakking is een ontspannende behandeling die er tevens voor zorgt dat voedingsstoffen beter worden aangevoerd en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarbij werkt het verstevigend en voedend voor de huid. Bij een behandeling met een lichaamspakking wordt je lichaam eerst gescrubt waarna de (verwarmde) pakking op het lichaam wordt aangebracht en het lichaam in folie gewikkeld wordt. Je lichaam wordt vervolgens verwarmd door middel van een deken, waardoor de werking van de pakking wordt versterkt.

Een lichaamspakking kent vele voordelen en het resultaat is direct voelbaar! Door deze behandeling krijgt het lichaam weer nieuwe mineralen aan de huid toegevoegd. Hierdoor krijgt je lichaam een echte oppepper. Laat alle afvalstoffen je lichaam verlaten en voel je weer als herboren!

Algenpakking; goed voor lichaam én geest

Algen zijn zeeplanten die veel actieve bestandsdelen van de zee in hun cellen hebben opgeslagen. De vitaminen, mineralen zoals jodium, ijzer koper, chroom en kobalt en de sporenelementen zijn voor het menselijk lichaam erg belangrijk omdat ze zorgen voor een goede afvoer van afvalstoffen, een hydraterende werking en zijn ook nog eens zeer effectief voor de bloedsomloop.
Algen hebben een sterk ontgiftende werking waardoor ze het weefsel sneller kunnen zuiveren van gif en afvalstoffen. Het lichaam ziet er na een kuur fitter en stralender uit. Het verstevigt het weefsel, en heeft een positieve werking zoals bij aandoeningen als reuma, artrose, psoriasis, eczeem en aandoeningen aan de luchtwegen en het is een goede ondersteuning bij afslanken. Naast de gunstige werking op het lichaam, hebben de behandelingen met algen een heerlijk ontspannen en weldadig effect. Voel je je moe, ziek of gestrest? Dan kan een algenpakking zeker uitkomst brengen!

Wat doet het?

Een algenpakking werkt in de eerste plaats afslankend en ontgiftende maar kan ook zeker een ontspannende werking hebben.Ben je van plan om af te slanken, dan kan een algenpakking je alvast op weg helpen. De pakking zet je stofwisseling en bloedcirculatie immers aan het werk en activeert de afvoer van afvalstoffen en de afbraak van onderhuids vet. Bovendien bevorderen de algen de lymfedrainage, waardoor ze cellulite helpen te bestrijden. Ideaal dus om je huid diep te reinigen en te verstevigen.

Levenslange lichaamsreiniging door massage en voeding?

Na een detoxkuur kun je in principe weer gewoon gaan eten. Het lichaam is gereinigd en alles functioneert weer optimaal. Toch is het raadzaam om een nieuwe ophoping van gifstoffen en een nieuwe radicale lichaamsreiniging door massage en voeding te voorkomen. Dat kan door de hoeveelheid alcohol, suiker en vetten in voeding te beperken, smoothies met superfoods te blijven gebruiken en vooral genoeg te drinken. Daarnaast is een regelmatige massage een ideale manier om het lichaam te blijven stimuleren zichzelf te reinigen, zodat er minder ophoping van schadelijke stoffen plaatsvindt.

Reacties zijn uitgeschakeld.