Massage menu

Waarom een massage?

Soms leert een massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Een goede regelmatige massage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Tevens is het een onderhoud van ons lichaam waar we dagelijks zoveel van verwachten en van vragen. Een massage is bedoeld om even los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en tevens de sperspanning te verlichten en helpt om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering!

Een goede regelmatige massage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Tevens is het een onderhoud van ons lichaam waar we dagelijks zoveel van verwachten en van vragen. Een massage is bedoeld om even los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en tevens de sperspanning te verlichten en helpt om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Op dit moment wordt 33% van de ziekmeldingen veroorzaakt door stress en maar liefst 44% van de werkgevers erkent het gevaar van uitval of burn-out door een te hoge werkdruk.
Stress kan veroorzaakt worden door zaken van buitenaf zoals een verhuizing of deadline maar ook van binnenuit door (te) hoge verwachtingen of negatieve gedachten. Oorzaken voor stress zijn per persoon verschillend en de aanpak daarom ook. Onze massages kenmerken zich dan ook door een persoonlijk behandelplan waarbij er vaak meerdere massage technieken door elkaar worden gebruikt voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Een van de effectieve manieren om stress te reduceren is massage. Enkele effecten van massage:

 • spieren ontspannen
 • de geest komt tot rust
 • afvalstoffen worden afgevoerd
 • er is tijd voor persoonlijke aandacht en emoties
 • het herstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd

De noodzaak om goed voor jezelf te zorgen is nog nooit zo groot geweest. De sociale en economische druk is groter dan ooit.
Een massage is als een kleine vakantie, je knapt er enorm van op; ook in de zomer maanden!
Je hoeft niets te mankeren om naar een masseur te gaan, aandacht en een moment voor jezelf is natuurlijk ook een prima reden!

Verschil klassieke (sport) massage en ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage en de klassieke massage zijn beide massages waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage of klassieke massage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het verschil tussen ontspanningsmassage en klassieke massage is dat ontspanningsmassage rustiger gedaan wordt. Door heel rustig de technieken toe te passen kan de cliënt zich volledig ontspannen. Het belangrijkste verschil tussen een klassieke massage en een ontspanningsmassage is dat de ontspanningsmassage niet het primaire doel heeft de spieren te herstellen maar werkt op alle systemen in het lichaam. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

De verschillen:

Wat is een klassieke massage?
Klassieke massage is een massage waarbij het verlichten van spierspanning voorop staat. Na het warm maken van de spieren worden ze gekneed, opgerekt en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd. Door het uitoefenen van fricties op het zachte weefsel wordt de doorbloeding verder bevorderd en verdwijnen knopen en ophopingen van afvalstoffen die pijn veroorzaken. Spieren worden weer langer en elastisch waardoor je weer flexibeler wordt. Klassieke massage is een manier van masseren die erop is gericht om de algehele fysieke conditie te verbeteren en te stimuleren. Bij klassieke massage is er meer aandacht voor het activerende effect.

Wat zijn de effecten van een klassieke massage?

 • Minder pijn in het behandelde gebied
 • Minder spierspanning
 • Betere doorbloeding van het gemasseerde weefsel
 • De massage zet aan tot stofwisseling
 • Vermindert vermoeidheid en geeft je nieuwe energie

Wat is een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Ontspanningsmassage bestaat uit een aangename massage met een aantal specifieke grepen en handelingen om zowel spieren als bindweefsel los te maken en te ontdoen van afvalstoffen. Tevens werkt een ontspanningsmassage op het lymfesysteem zodat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. De meerderheid van al diegenen die regelmatig deze massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

 • Pijn en chronische pijn
 • Stijve en pijnlijke spieren
 • Alle soorten rugpijn
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijn en migraine

Na deze massage is uw ademhaling dieper, is de bloeddruk gedaald, zijn uw spieren en pezen soepeler en is uw lichaam beter doorbloed. De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt rust in uw hoofd. Door de aanmaak van oxytocine in de hersenen, voelt u zich écht beter.

De effecten van een ontspanningsmassage:

 • Een betere bloedcirculatie
 • Vermindering van stress
 • Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
 • Sneller spierherstel
 • Zorgt voor meer bewegelijkheid
 • Geeft je extra energie
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Verhoogt je natuurlijke weerstand
 • Tegen depressie, burn-out en onrust
 • Minder vermoeid gevoel
 • Een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en ene vlotte stoelgang
 • Brengt je hormonen weer in evenwicht
 • Zorgt voor een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker losgelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze vorm van massage regelmatig te laten uitvoeren als onderhoud van het lichaam en geest.

Wat is de werkwijze bij de WellnessPraktijk Ixchel?

 Uiteraard bespreken we voor aanvang van de massage altijd eerst wat de behoefte van de gast is, de eventuele klachten, welke medische geschiedenis er is en welke aandachtspunten er zijn, zodat we voor iedereen een persoonlijke massage op maat leveren. Het is altijd belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures. De druk kan tijdens de massage, op verzoek van de gast, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Tijdens de 60 minuten durende massage zal de rug, nek, schouders, hoofd, armen en benen aan de achterzijde gemasseerd worden.

Ook kun je kiezen voor een deelmassage van 30 of 45 minuten waarbij je kunt kiezen uit: rug-schouder-nek of een uitgebreide beenmassage.

Je hoeft niets te mankeren om naar een masseur te gaan, aandacht en een moment voor jezelf is een prima reden!
Wees welkom, gun jezelf deze ervaring en verwen jezelf met een massage

Reacties zijn uitgeschakeld.