Massage

Massage

Massage heeft verschillende functies. Allereerst is massage een ideale manier om te ontspannen. Het is dus goed voor mensen die teveel onder stress leven, met alle negatieve gevolgen van dien. Bovendien doet massage het bloed beter doorstromen, waardoor spieren en ander weefsel sneller kunnen herstellen en afvalstoffen kunnen afvoeren.

In de Oosterse geneeskunst heeft massage daarnaast nog een heel andere werking: het doet de energie door het lichaam stromen en maakt eventuele obstakels in die energie vrij.

Holistische benadering

Deze benadering, zoals die in de Oosterse geneeskunst wordt aangehangen, is een bepaalde manier van kijken naar het lichaam. Men gaat er vanuit dat lichaam en geest nauw met elkaar samenhangen en dat ook alle organen, via energiebanen, onderling verbonden zijn. Verstoring van die energiebanen kan klachten doen ontstaan.

In de Westerse geneeskunde  is men veel meer geneigd te kijken naar één orgaan. Heeft bijvoorbeeld iemand buikpijn, dan is er iets mis in de maag of darmen. Bij de holistische benadering kijkt men veel breder. Uitgaande van de holistische benadering van het lichaam kunnen massages veel goed doen voor het lichaam en geest. De massage laat de energie vrij stromen. Daardoor kunnen niet alleen lichamelijke klachten worden opgelost, ook veel emotionele problemen verdwijnen als de energiebanen goed vrij zijn. Daardoor kan massage zorgen dat de patiënt dichter bij zichzelf komt.

Door de massage durf en kun je dichtbij jezelf komen, jezelf onderzoeken en luisteren naar je eigen ik. Dat kan veel innerlijke rust geven. Innerlijke rust die door de massage versterkt wordt.

Kortom, wie vooral geestelijk in de knoop zit, niet weet wat hij wil met zijn leven, niet van het leven kan genieten of de structuur in het leven kwijt is, kan veel hebben aan een massage. Om uiteindelijk keuzes te durven maken, zonder bang te zijn voor de gevolgen.

Waarom een massage?

Een goede regelmatige massage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Tevens is het een onderhoud van ons lichaam waar we dagelijks zoveel van verwachten en van vragen. Een massage is bedoeld om even los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en tevens de sperspanning te verlichten en helpt om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Oefening in Niets doen!

Ga eens in een stoel zitten, ontspan jezelf door je beide voeten op de grond te zetten, je billen goed in de stoel en je rug tegen de rugleuning aan. Je armen laat je rusten op je schoot of op de stoelleuning. En doe gewoon lekker niets en voel eens hoe heilzaam dit voor je is.

Reacties zijn uitgeschakeld.