Rozemarijnpakking

De Grieken en Romeinen wisten het al: rozemarijn is niet alleen mooi en heerlijk aromatisch, het kruid is ook nog eens gezond. Het is bruikbaar voor in én om het huis maar ook voor ons eigen lichaam.

De Rozemarijn pakking werkt activerend en stimuleert de doorbloeding. Tevens is het goed tegen spierpijn en hoofdpijn. Het verzacht (spier) kramp. Ook sportblessures en reumatische pijn is heel goed behandelbaar met rozemarijn. Zuivert het lichaam en geest en helpt het tegen ontstekingen en zwellingen.

Tevens is de rozemarijn pakking een ideale manier om de lever te helpen ontgiften! 7232656_s

Door de warmte ontstaat een optimale geurbeleving. De werkstoffen van de rozemarijn worden zowel door de huid als via de neus opgenomen.

Na één behandeling voelt uw zich fit en ontspannen!

Hieronder 5 weetjes en tips over het veelzijdige kruid rozemarijn:

1. Rozemarijn als gezonde smaakmaker

De ‘naaldjes’ van rozemarijn zitten boordevol etherische oliën en gezonde stoffen. Ze vormen dan ook een perfecte basis voor geurige, gezonde maaltijden. Het is in de meeste keukens geen onbekende en geeft tal van gerechten een bijzondere smaak. Daarnaast heeft het in gerechten ook een andere werking; de stoffen die bij de bereiding vrijkomen hebben een kalmerend effect op de spijsvertering en voorkomen zo een opgeblazen gevoel. Bovendien remmen ze de verspreiding van bacteriën in de darmen.

2. In de thee

Rozemarijnblaadjes zijn ook prima geschikt om thee van te trekken. Het drinken van rozemarijnthee bevordert de spijsveretring; bovendien kan het verlichting brengen bij hoofdpijn en migraine. En als je een pijnlijke of ontstoken keel heeft, is de thee een prima gorgeldrankje.

3. Mooi haar door rozemarijn

Ook voor wat betreft ons uiterlijk kunnen we profiteren van de naaldjes van dit mediterrane kruid. Extracten van rozemarijn worden vanwege hun verzorgende effect én geur aan zepen en parfums toegevoegd. Last van droog of juist vet haar? Doormiddel van regelmatig gebruik, herstelt rozemarijn zowel de vocht- als vetbalans van het haar. Bovendien verbetert het kruid de doorbloeding van de hoofdhuid, corrigeert het de talgproductie en bestrijdt het schilfertjes. Als je rozemarijn voor het eerst uitwendig gebruikt, wordt wel aangeraden eerst op een klein gebied te testen om te kijken of je het product verdraagt. Bij een gevoelige huid kan rozemarijn irritaties en zelfs een allergie veroorzaken.

4. Rozemarijn in de tuin

Rozemarijn is een redelijk winterhard heestertje dat in onze contreien meestal in potten wordt gekweekt. Het voordeel hiervan is, dat je voor een perfecte drainage kunt zorgen, want dat heeft de plant echt nodig; hij is immers gewend met zijn voeten in de droge grond van mediterrane landen te staan. Rozemarijn gedijt het beste op een beschutte plek in de zon. Zet u de heester in de volle grond, dan is een muur op het zuiden of zuidwesten geschikt. Blaadjes kun je het hele jaar oogsten; knip in het koude jaargetijde echter niet te veel takjes weg, zodat de kou geen vat kan krijgen op de snoeiwonden.

5. Ontspannen met rozemarijn

Het kruid heeft een helende en ontspannende werking voor onze voeten. Na een hele dag in de tuin werken of een stevige wandeling, is een rozemarijnvoetenbadje een heerlijke thuiskomer. De geur doet je helemaal ontspannen.

Ontspannend voetbad met kruiden

Doe een handvol gemengde kruiden (rozemarijn, lavendel, melisse, salie, laurier) in een kom en giet hier 1 l heet water overheen. Laat het mengsel afkoelen en zeef het. Voeg nu enkele druppels rozemarijn-, laurier- en amandelolie toe plus 1 el geraspte zeep. Houd uw voeten 10 minuten in het badje. Trek vervolgens warme sokken aan.
Reserveer nu een afspraak

Reacties zijn uitgeschakeld.