Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de aanstaande moeder. Het lichaam extra op de proef gesteld. Vermoeidheid, slapeloosheid of angst voor de bevalling kunnen stress veroorzaken. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel in de war brengen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je te laten verzorgen!

Een lichaamsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor jezelf en de baby. De fysieke en hormonale veranderingen zijn uiteraard van invloed op het gestel en de bloedsomloop van moeder en kind. Massage verbetert de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en het kind.zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage kan een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap.

Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn:

  • pijn in de rug en nek
  • vocht vasthouden- bekkenklachten
  • kramp in de kuiten en slecht slapen.

In elke fase van de zwangerschap heeft massage een ander effect. In de eerste drie maanden zorgt een massage ervoor dat je je weer fitter voelt en kan het helpen om hoofdpijn en misselijkheid te verlichten.

In het tweede trimester verlicht de massage klachten als rugpijn en beenkramp en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit.
In de laatste drie maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en zorgt voor minder complicaties tijdens de zwangerschap.
Twijfel je of zwangerschapsmassage voor jou geschikt is of heb je medische klachten, overleg dan eerst met een arts.
Er wordt gebruik gemaakt van een speciale zwangerschapsmassagetafel met een uitsparing voor de buik en borsten waardoor je weer eens heerlijk op je buik kan liggen.
Je kunt van een zwangerschapsmassage genieten vanaf de eerste tot en met de laatste dag van je zwangerschap.

Deze massage is een weldaad voor moeder en kind!

Reserveer nu een afspraak

Reacties zijn uitgeschakeld.